Azab dan Sengsara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Azab dan Sengsara ya iku novèl anggitane Merari Siregar. Novèl iki dibabarake kaping sanga, ya iku wiwit taun 1920 nganti 1990. Déning pangawat sastra Indonesia, Azab dan Sengsara dianggep novèl kang miwiti jagad sastra Indonesia modern. Novèl iki medharaken carita babagan pakraman kang abot ana ing kulawarga. Novèl iki tau diwedhar déning Ahmad Tohir (UGM, 1969), Dzulkifli Salleh (FSUI, 1962), lan Yacob bin Mohamed Tara (FS Unas, 1980).[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Mahayana, k. 3.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Maman, S. Mahayana dkk. (1992). Ringkasan dan Ulasan Novèl Indonesia Modern. Jakarta: Grasindo. ISBN 979-553-123-9.