Awan molekul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Awan molekul ya iku jinis awan antarbintang kang rapeté lan gedhené bisa mbentukan utawa mujudaké molekul dhewe, biasané ngasilaké molekul hidrogen, H2. Molekul iki sakjané angel dideteksi, kanggo ndeteksi molekul H2 sing dianggo molekul iku CO (karbon monoksida). Rasio watara luminositas CO lan massa H2 biasané nyedaki konstan, meski ana uga sing alasané kanggo mbantah asumsi iki amarga pangamatan ning galaksi sing diemataké.

Kahana[besut | besut sumber]

Ning sakjeroné Bimasakti, gas molekuler kang njangkepi kurang saka sapersen volume medium antarbintang, ananging merga iku Awan iki kagolong bageyan paling padet kang nyusun setengah saka jumlah massa kabehé medium antarbintang kang ana ning laladan bageyan sakjeroné orbit Matahari ngubengi pusat galaksi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Awan_molekul&oldid=1042993"