Atheis (novèl)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Athèis iku minangka novèl basa Indonesia anggitane Achdiat Karta Mihardja. Pujangga klairan Cibatu, Garut, Jawa Kulon ing 6 Marĕt 1911 iki nganggit Athèis ing taun 1949. Novèl iki minangka mung siji anggitane dhèwèke kang dibabarake ana ing Indonesia. Ana ing taun 1969, novèl iki pikantuk adiyah saka pěměrintah. Saliyané iku, novèl Athèis uga ditarjamahake déning R.J. Maguire ana ing basa Inggris.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Mahayana, k. 79-80.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Mahayana, Maman S. (1992). Ringkasan dan Ulasan Novèl Indonesia Modern (ing basa Indonésia). Jakarta: Grasindo. ISBN 979-553-123-9.