Antropologi forènsik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antropologi forénsik ya iku cawang antropologi biologi sing nlatèni rupa-rupa biologi lan budaya manusa sajeroning jangka wektu lan panggon, uga nlatèni larah-larahé, mékanismené, lan tundhoné rupa-rupa iku.[1] Antropologi forénsik duwé dhasar ostéologi lan anatomi manungsa sing ditrapaken ning idhéntifikasi individu tumrap dhata cacah sirah sing diginau sajeroning antropologi biologi.[1] Antropologi forénsik pigunané mbantoni juru panylidik lan aparat hukum kanggo ngidhéntifikasi temon wujud balung manusa kang durung diweruhi.[2].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Indriati 2004, k. 1.
  2. Indriati 2004, k. 5.


Rujukan[besut | besut sumber]

  • Indriati, Etty (2004). Antropologi Forensik: Identifikasi Rangka Manusia, Aplikasi Antropologi Biologis Dalam Konteks Hukum. Yogyakarta: Gadjah Mada University Press.