Antibeku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Antibeku iku kimia aditif sing lowers titik pembekuan banyu basis cairan. Antibeku dicampur digunakake kanggo entuk mudhunake titik pembekuan kanggo lingkungan selesma lan kanggo entuk ningkatake nggodhok titik ("antididih") kanggo ngidini kanggo luwih dhuwur suhu ngademake. Pembekuan lan nggodhok nilai kudu alam koligatif kanggo solusi ngendi iku gumantung ing konsentrasi saka dipun bibaraken bahan kimia.

Antibeku biasane digunakake kanggo menyahais kayata ing wings. Uyah uga asring digunakake kanggo menyahais nanging ora uyah solusi sing digunakake ing sistem cooling disebabake karat.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antibeku&oldid=872291"