Antibeku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Antibeku iku kimia aditif sing lowers titik pembekuan banyu basis cuwèran. Antibeku dicampur digunakaké kanggo éntuk mudhunake titik pembekuan kanggo lingkungan selesma lan kanggo éntuk ningkatake nggodhok titik ("antididih") kanggo ngidini kanggo luwih dhuwur suhu ngademake. Pembekuan lan nggodhok aji kudu alam koligatif kanggo solusi ngendi iku gumantung ing konsèntrasi saka dipunbibaraken bahan kimia.

Antibeku racaké digunakaké kanggo menyahais kaya ta ing wings. Uyah uga asring digunakaké kanggo menyahais nanging ora uyah solusi sing digunakaké ing sistem cooling disebabake karat.

Uga delengen[besut | besut sumber]