Antibeku

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Antibeku iku kimia aditif sing lowers titik pembekuan banyu basis cairan. Antibeku dicampur digunakake kanggo entuk mudhunake titik pembekuan kanggo lingkungan selesma lan kanggo entuk ningkatake nggodhok titik ("antididih") kanggo ngidini kanggo luwih dhuwur suhu ngademake. Pembekuan lan nggodhok nilai kudu alam koligatif kanggo solusi ngendi iku gumantung ing konsentrasi saka dipun bibaraken bahan kimia.

Antibeku biasane digunakake kanggo menyahais kayata ing wings. Uyah uga asring digunakake kanggo menyahais nanging ora uyah solusi sing digunakake ing sistem cooling disebabake karat.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antibeku&oldid=872291"