Anne de Montafie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anne de Montafié
Pangeran Wanita Soissons
suo jure
AMontafie.jpg
Potret Anne de Montafié
Lair 21 Juli 1577
Lucé, Prancis
Surud 17 Juni 1644 (usia 66 taun)
Hotèl de Soissons, Paris, Prancis
Astana Gaillon
Garini Charles de Bourbon
Putra Louis, Pangeran Soissons
Louise, Adipati Wanita Longueville
Marie, Pangeran Wanita Soissons
Bapa Louis de Montafié
Ibu Jeanne de Coesme
Agama Katolik Roma

Anne de Montafié, Pangeran Wanita Clermont-en-Beauvaisis[1] (21 Juli 1577 – 17 Juni 1644) minangka pewaris Perancis lan uga bojoné Charles de Bourbon, Pangeran Soissons. Sawisé dhaup ing taun 1601, dhéwèké duwé gelar Pangeran Wanita Soissons. Dhéwèké ya iku Pangeran Wanita Clermont-enBeauvaisis, Pangeran Wanita Montafié, Ny Lucé lan Bonnétable karo haké dhéwèké.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Anne lair ana ing Lucé, Perancis, putri lan wakil pewaris Louis de Montafié, Pangeran Montafié, Maharaja Piedmont, Pangeran Carignano lan Jeanne de Coesme, Dame de Lucé lan de Bonnétable, dhéwèké minangka putri Louis de Coesme, Seigneur saking Lucé lan Anne de Pisseleu. Simbah pateral, Georges II, Pangèran Montafie minangka Ksatria Malta, lan kang duwé Kafan Turin; lan simbah putri maternalé ya iku ponakan Anne de Pisseleu, Adipati Wanita Étampes, gundik Raja Perancis.

Séda[besut | besut sumber]

Anné séda nalika 17 Juni 1644 ing Hotèl Hospitaller, Paris, boten dangu saking ambal warsanipun ingkang kaping 67. Piyambakipun dipunsarèkaken wonten pesaréan kulawarga Soissons, Gaillon. Putra ingkang satunggalipun, Louis séda ing perang, amargi boten gadhah keturunan ingkang sah, saéngga warisan Soissons dipunparingaken dhateng suo jure putrinipun, Marie, garwanipun Pangeran Carignano.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Pére Anselm, Histoire des Rois de France
  • Leo van de Pas, www.Worldroots.com
  • Europaische Stammtafeln
  1. Leo van de Pas, www.Worldroots.com