Anna Hazare

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anna Hazare
Anna Hazare.jpg
Lair (1937-06-15) 15 Juni 1937 (umur 80)
Bhingar, Provinsi Bombay, India Britania
Bangsa India
Jeneng liya Kisan Baburao Hazare
Kondhang ing Program pembangunan DAS
Gerakan Hak Informasi
Gerakan anti-kotupsi
Bojo ora krama
Wong tuwa Laxmibai Hazare (Ibu)
Baburao Hazare (Ayah)
Bebungah Padma Shri
1990
Padma Bhushan
1992
Sana jaringan annahazare.org

Kisan Baburao Hazare Ngenani wuni iki pelafalan  (Cithakan:Indic) (lair 15 Juni 1937), kang kondhang kanthi jeneng Anna Hazare Ngenani wuni iki pelafalan  (Cithakan:Indic) ya iku aktivis sosial India kang diakoni partisipasine ana ing obahan anti-korupsi India 2011.[1][2] Hazare uga mènèhi kontribusi kanggo pangembangan lan penataan Ralegan Siddhi, sawijining désa kang ana ing Parner taluka péranganing dhistrik Ahmednagar, Maharashtra, India.[3] Dhèwèké diwènèhi kanugrahan Padma Bhushan, penghargaan sipil paling dhuwur nomer telu déning Pamaréntah India nalika taun 1992 kangga usahane yasa désa iki lan dadi tuladha kanggo wong liyané.[3] Anna Hazare miwiti mogok mangan tanggal 5 April 2011 kang duwé ancas nekan pamaréntah India kanggo nindakaké sawijining UU anti-korupsi kang ketat kaya kang digambarake ana ing Jan Lokpal Bill, sawijining lembaga ombudsman kanthi kakuwatan kanggo nangani korupsi ana ing kantor-kantor publik.[3] Mogok mangan iku nyebabaké protes nasional kanggo njurung aksi kang dilakokake Hazare.[3] Mogok mangan dirampungi nalika tanggal 9 April 2011, sadina sawisé pamaréntah nampa tuntutan.[3] Pamaréntah ngetokaké lembaran nagara pemberitahuan ana ing pembentukan komite bareng, kasusun saka pamaréntah lan uga wakil saka masarakat sipil, kanggo rancangan undang-undang.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Kohari, Alizeh (16 August 2011). "Hunger strikes: What can they achieve?". BBC News. 
  2. ^ Yardley, Jim (18 August 2011). "Unlikely Echo of Gandhi Inspires Indians to Act". The New York Times. Dijupuk 19 August 2011. 
  3. ^ a b c d e "Padma Bhushan Awardees". Dijupuk 10 April 2011. 
  4. ^ "India activist Anna Hazare ends hunger strike". BBC News. 9 April 2011. Dijupuk 9 April 2011.