Angkie Yudistia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Angkie Yudistia lair ing kutha Medan, Sumatra Utara nalika 5 Mei 1987. Piyambake yaiku salah siji anggota Staf Khusus Presidhen lan aktipis pemberdayaan disabilitas ing Indhonesia.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • SMA Negeri 2 Bogor
  • Fakultas Komunikasi ing London School of Public Relations Jakarta [1]

Karir[besut | besut sumber]

Nalika taun 2008, Angkie Yudhistia nate melu Abang None Jakarta lan kasil dadi salah sijining finalis saka pilihan Jakarta Barat. Ing taun 2008 uga, Angkie pikantuk penghargaan minangka The Most Fearless Female Cosmopolitan 2008.

Taun 2011, Angkie ngadegake Thisable Enterprise kanggo wadhah para disabilitas Indonesia mligine ing pagaweyan. Dheweke ngasilake akeh besutan, salah sijine awujud buku. Buku besutane kang moncer salah sijine yaiku buku kapisan sing judhule "Perempuan Tunarungu Menembus Batas" sing diterbitake taun 2011. Banjur bukune kapindho duweni judhul "Setinggi Langit" lan buku katelune "Become Rich as Sosiopreneur".

Saliyane iku, Angkie uga aktip minangka Asia-Pacific Federation of the Hard of Hearing and Deafened.

Ing 21 Nopember 2019, Angkie Yudhistia diangkat dening bapak presidhen Joko Widodo dadi Staf Khusus Presidhen areng karo tokoh mudha liyane kaya ta Putri Tanjung, Adamas Belva Syah Devara, Andi Taufan Garuda Putra, Aminuddin Maruf, lan Gracia Billy Mambrasar.

Referensi[besut | besut sumber]

https://tirto.id/m/angkie-yudistia-b5S