Menyang kontèn

Alun-Alun Sragèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Alun-Alun Sragèn.

Saben laladan nduweni ikon kebanggaan piyambak-piyambak. ana kang arupa tugu, monumen, utawane alun-alun. alun-alun sragen ditepang dadi ikon saka Kabupaten Sragen. Alun-alun iki ana ing ratan utama, saengga masarakat sawatara gampang kanggo mengaksese. Tilik menyang Alun-Alun Sragen bisa dadi solusi kang pener kanggo kowe, menawa kedher pengin ngentekake wayah ing endi. Ana pira-pira bab menarik kang bisa kowe temokake ing Alun-Alun Sragen lan bisa ngrewangi kowe kanggo nguculake penat sadhela.[1]

Ing wiwitane Alun-Alun Sragen yaiku siji lapangan tenis karo stastus lahan duwene PT. KAI kang diwenehi jeneng “lapangan sukowati”, amarga papan ing tepi ratan sukowati kang nota bene dalan arteri primer kang nggandengake solo karo surabaya. wataraning taun 70an tepate ing pamarentahan bupati sayid abbas (1975-1980). Lapangan kasebut diowah dadi Alun-Alun Kabupaten Sragen lan diwenehi jeneng alun-alun “Sasana Langen Putro”, kang nduweni teges “tempat kegemaran anak” ing basa krama jawa. Biyene dadi papan tenis 70an -80an (taman langen putro duwene PJ KAI), trus digantos dadi Alun-Alun Sragen ing wektu kepemimpinan Bupati Sri Nardi, ing taun 80an.

Alun-Alun Sragen nduweni loro ciri kas kang mbedakake karo alun-alun liyane, yaiku:

1.     Banyu mancur ing alun-alun sragen, ana rong woh banyu mancur kang nduweni ukuran cukup gedhe. banyu mancur kasebut dumunung ing ngareping lawang mlebu. Desain saka banyu mancure cukup menarik saengga nampilake kesan kang seje saka banyu mancur ing racake.

2.     Yasan gading gajah ciri kas liyane saka Alun-Alun Sragen yaiku anane yasan kang digawe kaya wangun gading gajah. Gading gajah iki papan ing sisih tengen lan sisih kiwa seratan Sragen. dhewe-dhewe sisih nduweni 5 woh gading gajah. Penempatan saka gading gajah iki digawe berderet.

Alun-Alun Sragen duweni :

1.     Fasilitas umum Alun-Alun Sragen nyedyakake pira-pira fasilitas umum kaya mushola, kulah, lan area parkir kang cukup jembar.

2.     Spot foto instagramable kaya alun-alun ing racake, Alun-Alun Sragen uga nyedyakake spot foto kang instagramable. Yasan karo wangun gading gajah bisa kowe dadekake latar wuri foto kang menarik. Utawa kowe bisa migunakake wit-witan lan tanduran ing kana kanggo dadi latar wuri foto kang ora kalah menarike.

3.     Area bersantai Alun-Alun Sragen nyedyakake pira-pira area bersantai. Ana pirang-pirang papan lungguh kang sengaja disedyakake kanggo bersantai. menawa kentengan papan lungguh, kowe ora prelu kuwatir, amarga lokasi ing sawatara yasan gading gajah uga bisa digunakake kanggo bersantai.

4.     Wong adol panganan lan wedhang ing Alun-Alun Sragen ora mangkono akeh ing abendina. nanging, ing Setu Minggu wong adol panganan lan wedhang bisa kowe temokake ing sawatara kana. Menawa kowe pengin sekalian kanggo ngupadi oleh-oleh, ing sawatara lokasi alun-alun uga ana toko kang menjual oleh-oleh kas Sragen. Salah sijine oleh-oleh kang bisa dituku yaiku walangan, keripik tempe, saci lan emping.

5.     Area resik Alun-Alun Sragen uga didominasi dening akeh wit-witan lan tetuwuhan kang nggawe area sawatara duwe kesan asri. Kanggo njaga kebersihan alun-alun tetep melek, ana petugas mligi kang tugas kanggo ngresiki alun-alun kanthi berkala. Nanging, aja lali, njaga kebersihan uga dadi jejibahaning awake dhewe dadi tamu. Pramila, menawa ora nemu panggonaning uwuh, dijaluki kanggo ora mbuwange sembrana. Kowe bisa ngumpulake luwih-luwih dhisik, banjur dibuwang menyang panggonaning uwuh liya.

Rega tiket lan jam operasional Alun-Alun Sragen yaiku papan umum, saengga ora dikenakake ragad mlebu wektu ngunjungi alun-alun iki. Nanging, ana pira-pira fasilitas kang dikenakake ragad, kaya migunakake toilet umum lan papan parkir. Ing ngisor iki rincian ragade :

1.     Rega tiket: gratis.

2.     Ragad parkir: rodha loro seharga rp 2.000, rodha papat seharga rp 5.000.

3.     Jam operasional: buka 24 jam.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Krisnawati, Rindang (2023-09-12). "Wisata di Alun-alun Sragen: Daya Tarik dan Harga Tiket Masuknya". detik. Dibukak ing 2023-09-17.