Alpine F1

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alpine A521

Tim F1 Alpine, saingan minangka Tim F1 Alpine BWT, minangka konstruktor Formula Siji sing miwiti debut nalika wiwitan Kejuaraan Dunia Formula Siji 2021. Sadurungé dijenengi Renault F1 Team lan diduweni perusahaan otomotif Prancis Groupe Renault, tim kasebut diganti jeneng dadi taun 2021 kanggo promosi merek mobil sport Renault, Alpine, lan terus dadi tim karya Renault. Sasis lan sisih manajerial tim kasebut adhedhasar ing Enstone, Oxfordshire, Inggris, lan sisih mesin tim kasebut adhedhasar ing Viry-Châtillon, pinggiran kutha Paris, Prancis.