Ahmet Ali Çelikten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ahmet Ali Çelikten (lair minangka İzmirli Alioğlu Ahmed; 1883 – 1969), iku ditepungi mawa jeneng Arap Ahmet Ali utawa İzmirli Ahmet Ali,iku sawijining dirgantarawan Ottoman sing uga dadi salah sawijining pilot kulit ireng sajeroning sajarahé kadirgantaran. Dhèwèké iku salah sawijniné pilot kulit ireng nalika Perang Donya I, kayata wong Afrika Amérika Eugene Jacques Bullard, William Robinson Clarke saka Jamaika (mabur kanggo Britania Agung),[5] Pierre Réjon saka Martinique (mabur kanggo Prancis) lan Domenico Mondelli saka Éritréa (mabur kanggo Italia). Mbahé wadon iku dadi batur tukon ing Bornu (saiki ing Nigeria) lan digawa menyang Karajan Ottoman.