Agrippa (A Book of the Dead)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agrippa (A Book of the Dead)
Image constructed for this work by a graphic artist. It shows a decayed book-shaped object delicately wrapped in mesh cloth.
PanganggitWilliam Gibson
Juru samakDennis Ashbaugh
SubyèkMemory
GènrePoetry
PangecapanKevin Begos Jr.
Kala babar
1992
Jinis saranaArtist's book
OCLC48079355

Agrippa (A Book of the Dead) minangka karya seni sing digawé saka novelis fiksi ilmiah William Gibson, seniman Dennis Ashbaugh lan penerbit Kevin Begos Jr. ing taun 1992. Karya kasebut kasusun saka puisi elektronik semi-autobiografis 300 baris dening Gibson, lan dipasang ing buku seniman dening Ashbaugh. Teks Gibson sing fokus ing ethereal, kenangan alam manungsa sing disimpen sajrone wektu kepungkur (judhul sing diarani album foto Kodak saka gambar teks kasebut dijupuk). Kekhususan utama muncul amarga kasunyatane geguritan, sing disimpen ing diskèt "floppy 3,5", diprogram kanggo encrypt dhewe sawise dienggo siji; uga, kaca-kaca ing buku kasebut dianggep karo bahan kimia fotosensitif, ngetrapake fase saka tembung-tembung sacara bertahap. lan gambar cahya saka pisanan buku.[1][2]

Isi lan sèri buku[besut | besut sumber]

Agrippa comes in a rough-hewn black box adorned with a blinking green light and an LCD readout that flickers with an endless stream of decoded DNA. The top opens like a laptop computer, revealing a hologram of a circuit board. Inside is a battered volume, the pages of which are antique rag-paper, bound and singed by hand.
Gavin Edwards, Details, June 1992.

Buku kasebut diterbitake ing taun 1992 ing rong edisi winates - Deluxe lan Cilik - dening Kevin Begos Jr. Publishing, New York City. Edisi deluxe mlebu ing kasus bolong logam sing 16-inci (41 cm × 55 cm) ing Kevlar (polimer sing digunakake kanggo nggawe rompi peluru) lan dirancang kaya relik dikubur. Ing njero buku ana kaca 93 sing kacathet lan isi kaca sing dijahit nganggo tangan lan diikat nganggo kain sing ditaleni lan disanyi dening Karl Foulkes; buku kasebut menehi kesan yen bisa urip saka geni; iki diterangake dening Peter Schwenger minangka "kothak ireng pulih saka sawetara bencana sing durung ditemtokake." Edisi kasebut kalebu kaca urutan DNA sing disetel ing kolom kaping pindho 42 garis saben kaya Gutenberg Bible lan kuping akuatint tembaga dening Ashbaugh sing diterbitake dening Peter Pettingill ing kertas Fabriano Tiepolo. Etchings monochromatic nggambarake kromosom stylized, ciri khas saka karya Ashbaugh, diiringi gegambaran pistol, kamera utawa ing sawetara gambar sing gampang baris - kabeh kontribusi kanggo sumbangan Gibson.[3]

Edisi deluxe disetel ing Monotype Gill Sans ing Golgonooza Letter Foundry lan dicithak ing teks abot Rives dening Begos lan Sun Hill Press. 60 kaca pungkasan kasebut banjur digabung bebarengan, kanthi bagean sing dipotong ana ing sisih tengah, ngemot disket sing ngilangake teks geguritan Gibson. Enkripsi kasebut minangka karya programer komputer pseudonymous, "BRASH", dibantu para pengadeg Electronic Frontier Foundation John Perry Barlow lan John Gilmore. Edisi deluxe iki asale didol AS $ 1500 (mengko $ 2000), lan saben salinan unik kanggo sawetara gelar amarga unsur-unsur gaweyan tangan utawa rampung. Edisi cilik kasebut didol $ 450; kaya edisi deluxe, iki dipasang ing Monotype Gill Sans, nanging ing kolom siji. Iki dicithak ing teks Mohawk Superfine dening Sun Hill Press, kanthi ngasilake penghasilan etchings sing dicithak ing printer laser Canon. Edisi kasebut banjur dijahit ing Spectrum Bindery lan dipasang ing kothak solander. Salinan tukang pethi kothak-kothak uga dirilis lan didol ing $ 7,500.

Ora luwih saka 95 edisi Agrippa sing cukup, sanajan nomer sing tepat ora dingerteni lan minangka sumber misteri sing akeh. Museum Victoria lan Albert nduwe edisi alus, nomer 4 saka 10. Salin saka versi edisi deluxe kasedhiya ing Divisi Rare Books of New York Public Library lan salinan cilik sing manggon ing Universitas Western Michigan, Kalamazoo, Michigan, nalika Perpustakaan Frances Mulhall Achilles ing Museum Kesenian Amerika Whitney ing New York City dadi prospek promosi. Salinan Museum Victoria lan Albert pisanan dipamerake ing layar kanthi judhul The Book and Beyond, sing dianakake ing Museum Museum abad kaping-20 wiwit April nganti Oktober 1995. Salinan sing padha uga dilebokake ing tampilan V&A sing judhul Pelopor Digital, wiwit taun 2009–2010 . Salin saka buku liyane sing dipamerake ing pameran taun 2003-2004 Ninety saka Nineties ing Perpustakaan Umum New York. Gibson ing sawijining wektu ngaku ora tau ndeleng salinan buku sing dicithak, spekulasi spurring sing durung ana salinan. Akeh salinan sing wis didokumentasikake, lan tandha Gibson dicathet ing salinan sing dicekel New Library Public New York Ing taun 2011, Departemen Koleksi Khusus Pustaka Bodleian ing Universitas Oxford entuk salinan Agrippa Kevin Begos, uga arsip saka. Makalah begos sing gegayutan karo pakaryan kasebut.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jonas, Gerald (August 29, 1993). "The Disappearing $2,000 Book". The New York Times. The New York Times Company. Retrieved July 30, 2008.
  2. Kirschenbaum, Matthew G. (2002). Burns, Edward (ed.). "Textual Studies and First Generation Electronic Objects". Text: An Interdisciplinary Annual of Textual Studies. Ann Arbor: University of Michigan Press. 14: 15–16. ISBN 978-0-472-11272-2.
  3. Rosenheim, Shawn (1997). The Cryptographic Imagination. Baltimore: Johns Hopkins University Press. p. 250. ISBN 978-0-8018-5331-9.
  4. Lindberg, Kathryne V. (October 1996). "Prosthetic Mnemonics and Prophylactic Politics: William Gibson among the Subjectivity Mechanisms". Boundary 2. Duke University Press. 23 (2): 44–83. doi:10.2307/303807. JSTOR 303807.