Évaluasi sénsori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
evaluasi sensory kualitas omben-omben anggur

Evaluasi sensori ya iku sawijining metode ilmiah kang digunakake kanggo ngukur, nganalisis, lan nginterpretasekake respon tumrap sawijining produk adhedhasar tumrap kang dicekel déning indra manungsa, kayata pendelengan, pangambon, perasa, peraba, lan pangrungon.[1]

Ing evaluasi sensori, kabeh macem faktor kang bisa ngganggu proses mbiji digawe paling sithik.[2]. Iki bisa ditindakake kanthi misahake saben peserta evaluasi sensori supaya ora padha komunikasi saengga mbiji kang diasilake bener-bener murni saka panyaruwe pribadi saben-saben individu.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (en) Lawless HT, Heymann H. 1998. Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices. New York: Chapman & Hall. Page.15.
  2. ^ Ebookpangan. 2006. Pengujian Organoleptik dalam Industri PanganDiundhuh tanggal 20 April 2010

Pranala Luar[sunting | besut sumber]