Ésai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Esai ya iku tulisan kang nggambarake opini penulis ngenani subyek tartemtu.

Perangan esai[besut | besut sumber]

Sawijining esai dasar bisa bisa kaperang dadi telung perangan, ya iku

  • Pisanan, pendahuluan kanthi isi latar kawuryan informasi kang ngidentifikasi subyek parembagan lan pengantar subyek kang arep dibiji déning penulis mau.
  • Kapindho, badan esai kang nyuguhake sekabehing informasi ngenani subyek.
  • Ketelu, bagiyan pungkasan kang menehi kesimpulan kanthi nyebutake ide pokok manèh, ringkesan saka badan esai, utawa nambahi saperangan observasi ngenani subyek kang biniji déning penulis.