Ésai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Esai ya iku tulisan kang nggambarake opini penulis ngenani subyek tartemtu.

Perangan esai[besut | besut sumber]

Sawijining esai dhasar bisa bisa kapérang dadi telung perangan, ya iku

  • Pisanan, pendahuluan kanthi isi latar kawuryan informasi kang ngidentifikasi subyek parembagan lan pengantar subyek kang arep dibiji déning penulis mau.
  • Kapindho, badan esai kang nyuguhake sekabehing informasi ngenani subyek.
  • Ketelu, pérangan pungkasan kang mènèhi kesimpulan kanthi nyebutake ide pokok manèh, ringkesan saka badan esai, utawa nambahi sapérangan observasi ngenani subyek kang biniji déning penulis.