Èmbèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ember

Ember inggih punika kalebet salah satunggalipun pirantos ing dhapur ingkang wigati sanget dipunbetahaken déning saben tiyang. Èmbèr saking basa Walanda emmer inggih punika satunggalipun alat ingkang tahan toya, wujudipun slinder, bagéyan nginggil boten wonten tutupipun, lan bagéyan ngandhapipun rata. Titikanipun èmbèr inggih punika wonten gantholan ing kiwa tengenipun èmbèr awujud setengah bunderan. Èmbèr sampun kathah dipunginakaken déning masarakat wiyar wiwit jaman rumiyin, mliginipun kanggé wadah toya, kanggé ngangkut toya saking sumur utawi keran tumuju wonten genthong.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Èmbèr&oldid=996412"