Zoological Society of London

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Use British EnglishCithakan:Infobox non-profit

Sir Joseph Banks house was the initial meeting place for the Zoological Society
Plan of the Zoological Society of London (1829)
Punch illustration of a meeting of the zoologists

Zoological Society of London(biasanipu kacekak ZSL) inggih punika perkumpulan pembelajaran ingkang kabentuk ing London ing wulan April 1826 dening Sir Thomas Stamford Raffles, Tuan Auckland, Sir Humphry Davy, Joseph Sabine, Nicholas Aylward Vigors lan pakar-pakar alam sanèsipun. Raffles ugi minangka presidèn kawiwitan, nanging ninggalakén pintén-pintén wékdal saksampunè jabat jabatan punika ing wulan Juli 1826. Penerusipun inggih punika Marquess Lansdowne,ingkang angsal sèbidang lémah ing Taman Regent saking Ratu ing salebeting pertemuan, lan angsal penghargaan kerajaan saking George IV ing tanggal 27 Maret 1829.

ing tangal 29 November 1822, katepatan kaliyan hari ulang taun John Ray, "Bapak Zoologi Modern", dipunadakaken pertemuan ing Linnean Society ing Soho Square lan dipunpimpin dening William Kirby, ngasilaken keputusan kabentuk "Zoological Club of Linnean Society of London". Antawis 1816 ngantos 1826 diskusi anawis Sir Stamford Raffles, Sir Humphry Davy, Sir Joseph Banks, lan sanesipun mbuka jalan kangge kabentuk sebuah rumah koleksi zoologi ingkang bhade narik minat lan keingintahuan masyarakat.

ancas saking perkumpulan punika inggih punika kangge nyiptakakenn koleksi binatang kangge nyinaoni ing wekdal tamasya , bagian saking museum lan perpustakaan. ing wulan April taun 1828, Zoological Gardens dipunbuka kangge anggota. ing taun 1847, masyarakat wiwit maringi sumbangan secara sukarela kangge panggenan punika, lan kaliyan segera Zoological Gardens dipuncekak klaiyan masyarakat dados "Zoo" (kebun binatang). Kebun binatang London kaliyan segera dados kebun binatang ingkang gadahi koleksi hewan ingkang ageng ing donya.

Ketika abad ing kalih dasa dipunwiwiti, kabetuhan kangge nahahanaken lan neliti binatang aheng ing lingkungan ingkang langkung alami wiwit katingal gamblang. Sir Peter Chalmers Mitchell, sekretaris ZSL ing taun 1903-35, maringi pandangan ngenai taman enggal ingkang panggenanipun kirang saking 70 mil saking London pramila saged dipunakses kaliyan masyarakat, lan menawi kinten-kinten 200 acre langkung ombo. ing taun 1926, mendhet jalan saking depresi pertanian, panggenan ideal pungkasanipun dipuntemuaken. Hall Farm, cerak desa Whipsnade, terbengkalai, lan gadahi ombo kinten-kinten 600 acre ing lembah Chiltern. ZSL sade lahan pertanian kasebut ing wulan Desember 1926 kaliyan rega kinten-kinten 13.480 Poundsterling. ing taun 1928, binatang kawiwitan datang ing Whipsnade Park, kalih Amherst pheasant, golden pheasant, lan gangsal ayam hutan merah. ingkang sanesipun dherek , kijang, llama, wombat, lan sigung. ing taun 1931, Whipsnade Park dipunbuka kangge umum dados kebun binatang terbuka kawiwitan ing donya.

ing taun 1960-61, Lord Zuckerman, angsal sumbangan saking kalih yayasan kedokteran kange mbangun pinten-pinten laboratorium dados Institute of Zoology, ing pundhi para peneliti badhe dipekerjakan dening ZSL kangge ngelampahi penelitian.

ing wekdal punika, ZSL inggih punika yayasan penelitian, konservasi, lan pendidikan. ancas utaminipun inggih punika ngelestantunaken utamanya kewan lan haibitatipun. ZSL njalankan Kebun Binatang London, Kebun Binatang Whipsnade, lan Biota!, mbeta sejumlah penelitian ilmiah ing Institute of Zoology lan secara aktif kagayuh ing bidang pelestarian ing pinten-pinten negara ing sedaya donya. Pekrumpulan punika mempublikasikan Zoological Record (ZR) saking taun 1864 ngantos 1980, lajeng kaubah asmanipun dados BIOSIS. Institute of Zoology ugi gadahi Journal of Zoology sejak 1830. Pemimpin mutlak saking perkumpulan punika inggih punika Ratu Elizabeth II.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]