Poundsterling

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pound sterling utawa pounds (GBP) iku valuta Britania Raya.

Valuta Pound sterling iku valuta paling tuwa ing donya sing wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kepungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam perak kang boboté sapound sing dipigunaaké minangka nilai pambandhing valuta kasebut. Ing zaman modhérn, nilai Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo nilai perak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar adhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak sing paling nduwèni tanggung waler marang sirkulasi lan nilai ijol Pound Sterling yaiku Bank of England minangka bank sentral.

Britania Raya iku anggota Uni Éropah, nanging ora migunaaké Euro minangka valutané, sawisé referendum sing dileksanakaké ngindhikasi kaengganan pedunung negara iki kanggo migunaaké valuta Euro. Negara Uni Éropah liyané sing ora migunaaké Euro yaiku Denmark lan Swedia.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Poundsterling&oldid=814478"