Yoga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel punika bagean saking seri
Filsafat Hindu
Aum.svg
Ajaran Filsafat
SamkhyaYogaMimamsa
NyayaVaisisekaVedanta
Ajaran Vedanta
AdvaitaVishishtadvaita
DvaitaShuddhadvaita
DvaitadvaitaAchintya Bheda Abheda
Tokoh Filsafat Hindu
KapilaPatanjaliJaimini
GotamaKanadaRsi Vyasa
Patengahan
Adi ShankaraRamanuja
MadhvaMadhusūdana
Vedanta DesikaJayatirtha
Moderen
RamakrishnaRamana
Swami VivekanandaNarayana Guru
RamakrishnaRamana
Sri AurobindoSivananda
Caturyuga
SatyayugaTretayuga
DwaparayugaKaliyuga
Latihan Yoga bebarengan

Yoga kuwi sistém filsafat Hindhu sing nduwèni ancas kanggo ngleremaké pikiran, tafakur, lan nguwasani awak.[1] Yoga uga duwé teges olah awak utawa senam kanthi latihan ambekan, pikiran, lan sapanunggalané kanggo kasehatan rohani lan jasmani.[1] Tembung yoga kuwi saka basa Sangskreta.[2] Tembung yoga saka tembung lingha yuj sing tegesé nggandhèngaké.[2] Kontèks kuwi ditegesi nyawijiné spirit individu (jivatman) karo spirit universal (pararatman).[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)www.artikata.com(kaundhuh 3 Mei 2011)
  2. ^ a b c (id)www.tejasurya.com(kaundhuh 9 Mei 2011)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]



Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Yoga ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoga&oldid=870244"