Xi Jinping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Xi Jinping


Incumbent
Assumed office 
15 November 2012
Deputy Li Keqiang
Didhisiki déning Hu Jintao

Incumbent
Assumed office 
15 November 2012
Deputy Fan Changlong
Xu Qiliang
Didhisiki déning Hu Jintao

Anggota ke- 17 dan 18 Komite Tetap Politburo CPC
Incumbent
Assumed office 
22 Oktober 2007
Sekretaris Jenderal Hu Jintao
Dirinya sendiri

In office
22 Oktober 2007 – 15 November 2012
Sekretaris Jenderal Hu Jintao
Didhisiki déning Zeng Qinghong
Diganti déning Liu Yunshan

Incumbent
Assumed office 
15 Maret 2008
Presidhen Hu Jintao
Didhisiki déning Zeng Qinghong

In office
18 Oktober 2010 – 15 November 2012
Serving with Guo Boxiong dan Xu Caihou
Leader Hu Jintao

Incumbent
Assumed office 
22 Desember 2007
Deputy Li Jingtian
Didhisiki déning Zeng Qinghong

Lair 1 Juni 1953 (umur 60)
Beijing, RRC
Partai pulitik Partai Komunis
Pasangan Peng Liyuan
Anak Xi Mingze (daughter)
Alma mater Universitas Tsinghua
Tapak asma Xi Jinping's signature

Xi Jinping (pinyin: Xí Jìnpíng; pangucapan [ɕǐ tɕînpʰǐŋ]. Dheweke dadi Sekretaris Jenderal Partai Komunis Cina, Ketua Komisi Militer Pusat, Wakil Presiden Republik Rakyat Cina, Presiden Central Party School, lan anggota pertama saka Komite Tetap Politburo PKC. Jinping uga dadi anggota Sekretariat Pusat Partai Komunis Cina,[1] dan Wakil Ketua Komisi Militer Pusat., lair 1 Juni 1953; umur 60 taun yaiku pemimpin tertinggi Republik Rakyat Cina saiki.

Jinping yaiku anaké veteran komunis Xi Zhongxun (1913–2002), dheweké ngawali karier politike ing provinsi provinsi Fujian. Dheweke banjur diangkat dadi ketua partai ing provinsi Zhejiang, lan sakbanjure banjur diangkat dadi ketua partai ing Shanghai sakwise Chen Liangyu dipecat. Jinping dikenal amarga dheweké ora seneng marang korupsi lan katerbukaané marang reformasi politik lan ekonomi pasar ing RRC.[2] Posisine ing kancah perpolitikan Cina nggawe dheweké dadi penerus kalima, nggantikaké Hu Jintao, minangka Sekretaris Jenderal lan pemimpin saka Partai Komunis Cina.[3]

Xi Jinping ngendika yen kapemimpinané arep dienggo kanggo majokaké manéh perekonomian Republik Rakyat Cina

Kauripané[sunting | sunting sumber]

Xi Jinping lair tanggal 15 Juni 1953 ing Beijing. Asalé wong tuwane saka Xiying ing Dengzhou, Henan. Xi yaiku pemimpin pertama saka partai komunis. Dheweke anak sing nomer loro saka Xi Zhongxun, salah sawijine tokoh Komunis gerilya gerakan ing Shaanxi lan mantan Wakil Perdana Menteri. Nalika semono bapake dadi kepala departemen propaganda Partai Komunis banjur dadi Wakil Ketua Kongres Rakyat Nasional. Ibune yaiku Qi Xin. Nalika Xi sepuluh taun, bapake dipecat banjur dikirim kanggo kerja ing pabrik ing Luoyang. Nalika Xi 15 taun bapake dipenjara (1968), sasuwené Revolusi Kebudayaan. Tanpa ana bapake, Xi lunga kerja menyang Yanchuan County, Shaanxi. Dheweke banjur dadi sekertaris produksi partai.

Saka taun 1975 nganti 1979, Xi sinau teknik kimia ing Universitas Tsinghua Beijing. Saka taun 1979 nganti n1982 dheweke dadi sekretarise Geng Biao, banjur dadi wakil perdana menteri lan Sekretaris Jenderal Komisi nMiliter Pusat.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-break

Jabatan pulitik partai
Sing mengku  sadurungé:
Zhang Dejiang
Sekretaris Komite Zhejiang CPC
2002–2007
Diganti déning:
Zhao Hongzhu
Sing mengku  sadurungé:
Han Zheng
Sekretaris Komite Shanghai CPC
2007
Diganti déning:
Yu Zhengsheng
Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Sekretaris Pertama Sekretariat Pusat Partai Komunis Cina
2007–2012
Diganti déning:
Liu Yunshan
Pemimpin Kelompok Pimpinan Pusat Partai
2007–2012

Cithakan:S-break

Sing mengku  sadurungé:
Xu Caihou
Guo Boxiong
Wakil Ketua Komisi Militer Pusat CPC
2010–2012
Diganti déning:
Fan Changlong
Xu Qiliang
Sing mengku  sadurungé:
Hu Jintao
Sekretaris Jenderal Partai Komunis Cina
2012–sekarang
Isih njabat
Chairman of the CPC Central Military Commission
2012–sekarang

Cithakan:S-break

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
He Guoqiang
Gubernur Fujian
1999–2002
Diganti déning:
Lu Zhangong
Sing mengku  sadurungé:
Chai Songyue
Gubernur Zhejiang
Acting

2002–2003
Diganti déning:
Lü Zushan
Sing mengku  sadurungé:
Li Zemin
Ketua Komite Tetap Kongres Rakyat Zhejiang
2003–2007
Diganti déning:
Yu Guoxing
Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Wakil Presiden Republik Rakyat Cina
2008–sekarang
Isih njabat
Sing mengku  sadurungé:
Xu Caihou
Guo Boxiong
Wakil Ketua Komisi Militer Pusat PRC
2010–sekarang

Cithakan:S-break Cithakan:S-aca

Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Presiden Central Party School
2007–sekarang
Isih njabat
Urutan protokoler
Sing mengku  sadurungé:
tidak ada
Peringkat ke-1 dalam Partai Komunis Cina
Komite Tetap Politburo ke-18
Diganti déning:
Li Keqiang
2nd Rank
Sing mengku  sadurungé:
Li Changchun
Ketua Propaganda
Peringkat ke-6 dalam Partai Komunis Cina
Komite Tetap Politburo ke-17
Diganti déning:
Li Keqiang
Wakil Utama

Cithakan:RRC-bio-stub

Cithakan:Pemimpin Republik Rakyat Cina


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xi_Jinping&oldid=835344"