Wu saka Han

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaisar Wu saka Han (Hanzi: 汉武帝,156 SM29 Maret 87 SM), asma asli Liu Che (刘彻), yaiku kaisar Tiongkok saka Dinasti Han sing kaping 6. Panjenengané kuwasa saka taun 141 SM nganti 87 SM. Kaisar Wu iku sawijining tokoh militèr, ing jamané Dinasti Han bisa olèh èkspansi adoh dhéwé saka Kirgistan ing kulon, Korea Lor, ing lor wétan lan Vietnam Lor ing sisih kidul. Kaisar Wu bisa ngusir suku nomad Xiongnu saka pawatesan Tiongkok. Wong Han olèh jenengé saka kaisar iki.

Kaisar Wu ngadopsi idéologi Konfusianisme mawa filsafat negara lan kode étik kakaisarané.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wu_saka_Han&oldid=823735"