William G. Morgan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
William G. Morgan
Kabangsan Amérika Sarékat
Jeneng liya Morgan
Alma mater Springfield College
Pagawéyan Direktur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA

William G. Morgan (New York, 18701942) punika tokoh asal Amérika Sarékat ingkang dipun tepangi minangka pangripta olahraga bal voli.

Morgan anèm kuliah ing Springfield College ingkang dipunkelola YMCA (Young Men's Christian Association). Ing mrika panjenenganipun kepanggih kaliyan James Naismith ingkang nalika taun 1891 ngripta olahraga bal baskèt. Sasampunipun lulus, nalika taun 1895 panjenenganipun wiwit nyambut damel minangka Direktur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA ing Massachusetts. Ing mrika panjenenganipun ngripta dolanan ingkang naminipun Mintoinette ingkang dipunrancang mboten samo abotipun kaliyan baskèt supados cocok dipunmainaken tiyang-tiyang ingkang langkung sepuh. Dipun rancang adhdhasar olahraga sanès asal Jerman ingkang naminipun faustball, dolanan puniki lajeng gantèos nami dados volleyball (bal voli).

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=William_G._Morgan&oldid=829354"