Werna primer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Campuran werna additif

Werna primer miturut teori werna pigmen dèning Brewster yaiku werna-werna dasar. Werna-werna liya awujud saka kombinasi gabungan werna-werna primer. Manungsa padha ngira, lan ngangggep werna primer kasusun dèning werna Abang, Kuning, lan Ijo. Naging ing penelitian kang ana nunjukake telu werna primer yaiku:

  1. Abang (kaya getih)
  2. Biru (kaya getih lan segara)
  3. Kuning (kaya kuning endog)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Werna_primer&oldid=831735"