Warisan alam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Warisan alam iku warisan arupa objèk alam sing nyata lan sing ora kasat mata nyakup Padésan lan lingkungan alam, klebu tetanduran lan sato kéwan, sing sacara kaèlmuan diarani keragaman hayati utawa biodiversity , geology lan landforms (geodiversity ). Warisan iku apa waé sing ditinggalaké génerasi kapungkur, dijaga lan dirumat kanggo génerasi sing bakal teka. Situs warisan alam utawa warisan budaya sing wigati bisa didhaptar minangka Situs warisan donya déning Komité warisan donya saka UNESCO. Katalog program UNESCO, nemtokaké lan ngreksa situs budaya utawa alam sing wigati kanggo warisan tumrap kamanungsan. Ing taun 2006, ana 830 situs warisan donya: 644 budaya, 162 alam, lan 24 campuran, ing 138 negara.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warisan_alam&oldid=826176"