VGA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

VGA, cekakan saka Video Graphics Adapter, iku standar tampilan komputer analog sing dipasaraké sepisanan déning IBM ing taun 1987. Senadyan standar VGA wis ora dianggo manèh amarga wis diganti nganggo standar sing luwih anyar, nanging VGA isih diimplementasèkaké jroning Pocket PC. VGA minangka standar grafis pungkasan sing diiloni déning mayoritas pabrik sing gawé kartu grafis komputer. Tampilan Windows nganti saiki isih migunakaké modus VGA amarga didhukung déning akèh prodhusèn monitor lan kartu grafis.

Istilah VGA uga kerep dipigunakaké kanggo ngacu marang résolusi layar mawa ukuran 640×480, apa waé perangkat kasar kartu grafisé. Kartu VGA migunani kanggo nerjemahaké wetonan komputer menyang monitor. Kanggo prosès desain grafis utawa dolanan vidéo, diperlokaké kartu grafis kanthi daya dhuwur. Prodhusèn kartu grafis sing misuwur antara liya ATI lan nVidia.

Saliyané iku, VGA uga bisa ngacu marang konèktor VGA 15-pin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=VGA&oldid=830285"