Udon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bukkake udon

Udon (うどん,饂飩?) yaiku sawijining mie kang wis dikenal ing Jepang wiwit jaman biyen, digawe saka glepung lan wujude kandhel sarta rada amba.

Jinising udon[sunting | sunting sumber]

Udon bisa diperang-perang jinise miturut wujud, cara nggawene, cara masak, lan lawuhe.

Miturut wujud[sunting | sunting sumber]

  • Udon tebal (futo udon)
  • Udon tipis (hoso udon)
  • Udon kecil-kecil (himokawa udon)

Miturut cara nggawene[sunting | sunting sumber]

  • Teuchi (udon gaweyan tangan)
Adonan udon digiles tipis dan diiris nganggo peso. udon iki uga diarani Teuchi Udon, lan akeh didol ing omah makan kelase wong sugih.
  • Kikaiuchi (udon gaweyane mesin)
Digawe ing pabrik nganggo mesin otomatis. Iki ndadekake regane udon murah. Akeh udon kang didol ing Jepang mujudake gaweyan pabrik.
  • Tenobe (udon yang diambakake nganggo tangan)
Udon iki kalebu udon kang arang. Adonan udon ditarik-tari lan ditekuk-tekuk bola-bali nganggo kayu cacahe loro utawa sumpit kang dawa. Cara iki memper karo teknik nggawe somen utawa mi tradhisional Tiongkok.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Udon&oldid=837315"