Ubuntu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ubuntu iku salah sawijining distribusi Linux (distro Linux) adhedhasar Debian. Distro iki mujudaké proyèk kang dipandhégani déning Canonical Ltd (perusahaan duwèké Mark Shuttleworth). Jeneng Ubuntu dijupuk saka sawijining konsèp ideologi Afrika Kidul. Ubuntu iku saka basa Afrika kuna sing artiné "rasa kamanungsan tumrap kabèh manungsa." Ubuntu uga bisa dimaknani "aku (bisa) dadi aku amarga anané kita kabéh." Ancangan distribusi Linux Ubuntu iku nggawa semangat sing kandhut sajroning Ubuntu ing jagad piranti alus komputer.


Pranala nJaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ubuntu&oldid=815147"