Twilight

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Twilight
The twilight saga hardback.jpg
Sèri Twilight jangkep.
Panulis Stephenie Meyer
Negara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Genre Roman, fantasi, fiksi kanoman-diwasa
Panerbit Little, Brown and Company
Katerbitaké 2005–08
Jenis médhia Print

Twilight yaiku salah sawijiné novèl anggitané Stephenie Meyer. Novèl sèri iki nggambarké paraga utamané yaiku Isabella "Bella" Swan, salah sawijining kanoman sing pindhah menyang kutha Forks, Washington. Uripé owah wiwit pacaran karo Edward Cullen, salah sawijining vampir vegetarian (ora ngombé getih manungsa). Kabèh sèri Twilight dicritaké saka sudut pandang Bella.

Sèri[sunting | sunting sumber]

Twilight kapérang dadi 4 novèl yaiku:

  • Twilight
  • New Moon
  • Eclipse
  • Breaking Dawn

Dalan crita[sunting | sunting sumber]

Bella nembé waé pindhah saka Phoenix, Arizona, sing iklimé panas, menyang Forks, Washington sing iklimé udan. Dhéwéké urip bareng bapaké, amarga ibuké nikah menèh karo Phil. Sakwisé pidhah menyang Forks, Bella nyadhung tresna marang pawongan misterius lan gantheng, yaiku Edward Cullen sing minangka vampir kang vegetarian (vampir kang ora mangan getih manungsa, ananging getih kewan. Edward duwé kekuwatan yaiku kuwat, cepet, awaké sing kemileng yèn kena srengèngè, lan isa maca pikirané wong liya. Wiwitané Edward ora péngèn cedhak karo Bella, amarga kagodha karo ganda getihé Bella. Ananging Edward isa ngatasi perkara kuwi, lan akhiré Edward karo Bella pacaran. Ing sawijining dina Bella diajak kanggo dolanan Baseball karo kulawarga Cullen. Ora dinyana, dumadakan teka sagrombolan vampir nomaden yaiku James, Victoria, lan Laurent. Nalika ketemu Bella, James wis kepéngèn ngombé getihé Bella. Kabèh kulawarga Cullen nyoba njaga Bella. Bella lunga karo Alice lan Jasper menyang Phoenix. Nalika ing Phoenix, Bella dijebak kaliyan James. Untungé Edward lan kulawargané sadhar yen Bella ora ana. Edward teka pas ing wayahé kanggo nylamataké Bella. Sakbubaré kuwi padha balik menyang Forks manèh lan mèlu acara prom sing diadani ana ing sekolah.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Twilight

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Twilight&oldid=855560"