Toyota Vios

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toyota Vios
2007 Toyota Vios
Manufacturer Toyota Motor Company
Utawa Toyota Yaris
Prodhuksi 2003–present
Perakitan Chachoengsao, Thailand
Sing ndhisiki Toyota Soluna
Klas Subcompact car
Jinis bodi 4-door Sedan
Sing kagandhèng Toyota Platz/Echo (2003–2007)
Toyota Belta/Yaris (2007–)

Toyota Vios inggih menika mobil sédan alit ingkang dipundamel dening Toyota Motor Thailand kangge dipunsadé ing wewengkon Asia Kidul Wetan.[1] Vios ugi dipundamel lan dipunsadé ing Cina.[1] Vios ngginakaken platform P ingkang énggal ingkang sami kaliyan Vitz/Yaris, lan Echo/Platz.[1] Kados mobil alit saking Toyota ingkang sanésipun ingkang ngginakaken platform ingkang sami, Vios ugi nggadhahi dashboard kanthi instrument ing sisih tengahipun.[1]

Kaunggulanipun[sunting | sunting sumber]

Toyota Vios nggadhahi performa mesin 1 NZ-FE 1.5 Liter 16 Valves DOHC kanyhi téknologi VVT-i (Variable Valve Timing – intelligent) ngasilaken akselerasi lan tenaga ingkang sae sanget kanthi konsumsi bahan bakar ingkang efisien lan ramah lingkungan.[2] Toyota Vios ugi nggadhahi modhel ingkang dinamis lan simpel ndherek trend samenika ingkang moderen lan stylish.[2] Modhél lampu ingkang ngginakaken téknologi HID (High Intensity Discharge) kangge pepadhahang ingkang optimal. Mobil menika ugi nggadhahi modhel kabin ingkang stylish lan moderen sarta jembar saengga saged damel penumpangipun betah.[2] Toyota Vios ugi dipunjangkepi kanthi ruang wingking ingkang mbetahi lan jembar.[2] Mobil menika dipunjangkepi kaliyan vitus kaslametan ingkang jangkep kanthi teknologi énggal saengga aman anggenipun ngangge mobil menika.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Toyota Vios dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)intelligent performance dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Vios&oldid=832124"