Toyota Yaris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toyota Yaris
Toyota-Yaris-hatch-2.jpg
Manufacturer Toyota
Utawa Toyota Vitz
Prodhuksi 1999–saiki
Sing ndhisiki Toyota Starlet
Toyota Tercel
Klas Subcompact
Jinis bodi 3-door hatchback
5-door hatchback

'Toyota Yaris utawa Toyota Vitzyaiku montor hathback cilik sing diprodhuksi déning Toyota Motor Corporation. Yaris dirakit ning Thailand lan mobile iku didol ning pasar Asia. Yaris lair taun 1999 ning Eropa sing nduweni perforrma mesin apik, lan jaminan kaslametan sarta olahing bahan bakar kang optimal.[1] Setaun sakwisé metu, yaiku ing taun 2000, Yaris entuk penghargaan saka European Car of The Year Award.[1] Ora mung kuwi, Yaris uga dadi standar modhèl kendharaan Compact two box ing Jepang lan Amerika Lor.[1]

Generasi[sunting | sunting sumber]

Generasi Pisanan[sunting | sunting sumber]

Vitz utawa Yaris nggantèkaké Toyota Starlet dadi hatchback cilik saka Toyota. Mobil iki nduwèni konsèp Funtime pisanan dipamerake ning Frankfurt, Jerman ing pungkasan taun 1997. Jeneng Vitz diresmikake namung ning negara Jepang. Ning Eropa mobil iki diwenehi jeneng Yaris]], lan ning Australia, Selandia Baru, Canada, lan saperangan negara Asia menehi jeneng Echo Hatchback Mesin sing digunakaké yaiku 1SZ-FE 1000 cc, 2SZ-FE lan 2NZ-FE 1300 cc, utawa 1NZ-FE 1500 cc bensin. Mesin diesel 1ND-TV 1400 cc mung ana ing Éropah. Ning Jepang, Vitz eneng trim level B, F, U, Clavia, lan RS. Clavia yaiku sing nduweni modhel klasik, RS yaiku modhel sporty.

Mesin yang digunakan adalah 1SZ-FE 1000 cc, 2SZ-FE dan 2NZ-FE 1300 cc, atau 1NZ-FE 1500 cc bensin. Mesin diesel 1ND-TV 1400 cc hanya tersedia di Eropa. Vitz RS teka nganggo grille jaring, body kit, lan interior sporty. Montor sing jenising padha karo iki disebut Yaris T-Sport ning Eropa, Echo Rs ning Kanada, utawa Echo Sportivo]] ning Australia.[1]

Generasi Kepindho[sunting | sunting sumber]

Toyota Vitz generasi kepindho lair ning Jepang taun 2005, lan dipasarake ning dunya taun 2006 nganggo jeneng Yaris. Modhèl Sport, Yarus RS nganggo mesin 2ZR-FE 1.8 liter ditokake taun 2007. Vitz utawa Yaris dirakit ning Jepang, Prancis, lan Thailand. Yaris wiwit dipasaraké ning Indonesia taun 2006 modhèl E nganggo tranmisi manual lan automatic, sarta S and S Limited sing namung kasedian sing tanmisi automatic. Versi S nduweni body kit lan lampu kabut, lan Push Button start/stop namung kanggu modhel S Limitted. Kabeh modhel sing nggunakake 1500 cc 1NZ-FE nganggo VVT-i sing padha digunakake Toyota Vios Versi facelift nganggo bumper ngarep, grille, lan lampu mburi teka anyar ing taun 2009. Dadi tambahan, kanggo modhel dhasar yaiku J sing ora nduweni SRS airbag dipasarke ing ngisor regane modhel E. Modhel S nganggo tranmisi manual nggantikake versi sing lawas yaiku automatic, modhel sing tetep paling larang yaiku modhel S.[2]

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)gustomobil.com(diundhuh 12 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.toyota.com(diundhuh 12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Yaris&oldid=831798"