Tony Tan Keng Yam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tony Tan Keng Yam
陈庆炎
Tony Tan Keng Yam

Miwiti Mengku jabatan
1 September 2011
Perdhana Mentri Lee Hsien Loong
Bakal nggantèkaké Sellapan Ramanathan

Mangsa jabatan
1 Agustus 2003 – 1 September 2005
Perdhana Mentri Lee Hsien Loong
Pejabat sadurungé Petahana
Pengganti Shunmugam Jayakumar (Menteri Koordinasi Keamanan Nasional)

Mangsa jabatan
1 Agustus 1995 – 1 September 2005
Perdhana Mentri Goh Chok Tong
Lee Hsien Loong
Pejabat sadurungé Ong Teng Cheong
Pengganti Wong Kan Seng

Mangsa jabatan
1 Agustus 1995 – 1 Agustus 2003
Perdhana Mentri Goh Chok Tong
Pejabat sadurungé Lee Boon Yang
Pengganti Teo Chee Hean

Mangsa jabatan
1 Januari 1985 – 29 Desember 1991
Perdhana Mentri Lee Kuan Yew
Goh Chok Tong
Pejabat sadurungé Goh Keng Swee
Pengganti Lee Yock Suan

Mangsa jabatan
24 Oktober 1983 – 1 Januari 1985
Perdhana Mentri Lee Kuan Yew
Pejabat sadurungé Lee Kuan Yew
Pengganti Richard Hu Tsu Tau

Mangsa jabatan
4 September 1988 – 6 Mei 2006
Pejabat sadurungé -
Pengganti Khaw Boon Wan

Mangsa jabatan
11 Februari 1979 – 3 September 1988
Pejabat sadurungé Teong Eng Siong
Pengganti Petahana

Lair 7 Februari 1940 (umur 74)
Singapura
Partai pulitik Independen (2011–sekarang)
Partai pulitik (liyané) Partai Aksi Rakyat (sebelum 2011)
Pasangan Mary Chee Bee Kiang
Anak 3 laki-laki
1 perempuan
Almamater Universitas Nasional Singapura
Massachusetts Institute of Technology
Universitas Adelaide
Profèsi Matematikawan
Bankir
Agama Anglikanisme
Situs resmi Situs resmi

Dr Tony Tan Keng Yam (Cina prasaja: 陈庆炎博士; pinyin: Chén Qíngyán; basa Hokkien: Tân Khèng-iām; lair ing Singapura, 7 Februari 1940; umur 74 taun) yaiku Presiden Singapura kang njabat ana ing wektu saiki.[1][2][3] Sadurunge dheweke dadi mantan Wakil Perdana Menteri lan Menteri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan Singapura.[1][3] Tan njabat dadi Menteri keuangan saka 24 Oktober 1983 nganti tekan 1 Januari 1985, lan dadi Menteri Pendidikan saka Januari 1985 nganti tekan Desember 1991, daid Menteri Kesehatan wiwit saka 2 Januari 1985 lan 6 Mei 1985 lan Menteri Perdagangan lan Perindustrian antarane 7 Mei 1985 nganti tekan 17 Februari 1986.[1][3] Nalika sasi Desember 1991, Dr Tan mundur saka kabinet kanggo bali meneh ana ing sektor swasta dadi Ketua lan CEO Overseas-Chinese Banking Corporation.[1] Nanging dheweke tetep dadi anggota parlemen kanggo Sembawang Group Representation Constituency.[1] [2]Dr Tan gabung meneh karo kabinet nalika tanggal 1 Agustus 1995 lan dheweke diangkat dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Pertahanan.[2] nalika sasi Agustus 2003, Dr Tan diangkat dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan.[2] Tan kacathet duwe cathetan nalika usahane kanggo mbantu saperangan panggon kaya Banda Aceh lan Phuket, kang rusak parah merga kana tsunami, khususe ana ing babagan rekonstruksi prasarana kutha, lan sumbangan kanggo korban tsunami.[3] [2]Dr Tony Tan nikah karo Mary Chee Bee Kiang. Kekarone banjur kanugraha anak papat, 3 putra lan 1 putri.[2] Dr Tony Tan mandheg dadi Wakil Perdana Menteri nalika 1 September 2005 lan Wong Kan Seng, Menteri Dalam Negeri Singapura, kang nganteni dheweke dadi Wakil Perdana Menteri Singapura.[2] Sawise mundur saka kabinet, Tan dadi ketua National Research Foundation lan uga dadi Wakil Ketua Research, Innovation and Enterprise Council.[3] Dheweke uga aktif ana ing Dewan Government of Singapore Investment Corporation (GIC), lan Singapore Press Holdings Limited (SPH).[2]


Cathetan SUku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tony_Tan_Keng_Yam&oldid=832555"