Thomas Matthew DeLonge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Broom icon.svg

Artikel punika boten sarujuk kaliyan kawicaksanan ing Wikipedia abasa Jawi amargi ngagem basa campuran krama lan ngoko
Panjenengan dipunaturi ndandosi supados dados ingkang wetah basanipun (krama sedaya utawi ngoko sedaya).

Thomas Matthew DeLonge

DeLonge nalika pentas 2009 bareng Blink-182
Latar wuri
Alias DeLonge, Tommy
Asal Poway, Amerika Serikat Flag of the United States.svg
Taun aktif 1992 - saiki
Magepokan karo Blink 182, Angels and Airwaves, Boxcar Racer
Situs wèb http://www.modlife.com
http://www.macbeth.com

Thomas Matthew DeLonge (lair 13 Desember 1975; umur 38 taun), dikènal kanthi jeneng Tom DeLonge iku pemain gitar ing band Pop punk Blink 182. DeLonge, asma cèlukane Thomas Matthew DeLonge, iku musisi saka Poway Amerika Serikat. DeLonge sadurungé gadhah pangarep dadi petugas pemadham kobongan [1] . Nanging sakbanjure ditumbasake gitar ing wayah ulangtauné, piyambaké dadi nresnani gitar iku. Mas DeLonge gadhah macem warna péngalaman main gitar. DeLonge gadhah band Blink 182, band alternatip Angels and Airwaves, band ingkang sampun péjah Boxcar Racer, band ingkang ditulis wingkingan niku dilanjutaké DeLonge ing band Angels and Airwaves. Èksis rikala taun 1992, pas dikènalake kancané marang Markus Allen Hoppus. DeLonge lan Hoppus miwiti nulis-nulis lagu lan latihan ing jèro garasi daléme DeLonge. Banjur ngajak mas Scot Raynor gabung Blink (rikala kaping pisan, asmane tasih Blink) dadi ngisi karawit drummer. DeLonge saiki kagungan bisnis sandhangan, yaiku Macbeth[2]. Lan gadhah wéb kanggo nèmokake sèniman lan panggémar lewat situs Modlife[3].

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Wangsa Cilik Tom DeLonge[sunting | sunting sumber]

Tom DeLonge iku putrane Thomas DeLonge lan Connie, lair ing wangsa 13 Desember 1975 ing kutha Poway, Amerika Serikat [4] Urip ing Poway, kagungan sadulur lanang asmane Shon DeLonge lan wadon asmane Kari DeLonge. Rikala umur 18 taun, ibu lan bapake Tom DeLonge pégatan. Tom uga didepak saka Poway High School amarga ngombe alkohol ing pèsta sekolah. Masalah iku ingkang nginspirasikake DeLonge damél lagu "Stay Together for the Kids" [5] lan "Going Away to College" ing albume Blink 182. Tom iku kagungan cita-cita lan pangarépan dadi petugas pemadham kobongan ing San Diego [6]. Dadi, main musik iku ora cita-citane saka Tom. Tom iku medal saka sékolah amarga DO gara-garane mabuk-mabukan nalika nonton basket nalika sékolah ing Poway High School.

Tom DeLonge dolanan Skateboard

Tom DeLonge lan Blink 182[sunting | sunting sumber]

Band iki diwiwiti saka tahun 1992, rikala Markus Allen Hoppus dikénallake Anne Hoppus marang DeLonge. Mark uga miwiti latihan lan damel lagu baréng DeLonge [7]. Nalika miwiti sékolah ing Rancho Bernardo High School, kanca saka Tom, Kerry Key (uga pacare Anne Hoppus) iku tresna marang lagu punk-rock. Banjur Tom dikénalake karo Markus Allen Hoppus, yaiku kakang saka Anne Hoppus. Tom lan Mark miwiti latihan damel lagu lan ngeband ing garasi griyane Tom. Banjur, Mark lan Tom ngajak Scott Raynor (kanca sékolah saka Tom ing Rancho Bernardo High School) kanggo ngisi posisi drummer.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Andrew Daniels. "Tom DeLonge saka Blink 182", Men's Health, 17 November 2013. diaksès tanggal 3 Maret 2013. 
  2. ^ (en)www.macbeth.com
  3. ^ (en)modlife.com
  4. ^ (en)[1]
  5. ^ Beard, Steve. "Bapak - Ibu DeLonge pegatan". Orthodoxy Today. http://www.orthodoxytoday.org/articles/BeardDivorce.php. Retrieved 8 Maret 2013.
  6. ^ "Artikel saka Business Magazine". bizSanDiego. 7 Januari 2008. http://www.bizsandiego.com/index.php?option=com_content&task=view&id=490&Itemid=2. Retrieved 8 Maret 2013.
  7. ^ Jason Tate. "Scott Raynor (ex-Blink182) – 04.16.04 – Interview", AbsolutePunk, 16 April 2004. diaksès tanggal 8 Maret 2013. 

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]