Thales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thales

Thales (basa Yunani: Θαλης, 624-545 SM) saka Miletos, Yunani (saiki bagéyan saka Turki) iku filsuf sepisanan sadurungé jaman Sokrates. Miturut panjenengané, zat utama sing dadi dhasar samubarang matèri yaiku banyu. Salah saji muridé sing paling pinunjul yaiku Anaximander.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Filsuf pra-Sokrates

Mazhab Miletos: Thales · Anaximander · Anaximenes

Mazhab Pythagoras: Pythagoras · Alkmeo · Philolaos · Archytas

Mazhab Efesos: Herakleitos — Mazhab Elea: Xenophanes · Parmenides · Zeno · Melissos

Pluralisme: Anaxagoras · Empedokles — Atomisme: Leukipos · Demokreitos

Sophisme: Protagoras · Prodicos · Gorgias · Hipias · Kritias

Diogenos Apollonia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thales&oldid=815262"