Stonehenge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stonehenge.
Panggenanipun Stonehenge.

Stonehenge inggih menika monumen prasejarah ingkang dumunung ing dhaerah Wiltshire Inggris, watawis 3,2 kilometer (2,0 mil) kilenipun lan 13 kilometer saking Amesbury (8,1 mil) leripun Salisbury. [1] Stonhenge menika dados salah satunggalipun situs paling misuwur ing donya. Stonhenge kaperang saking Earthworks watu gedhe bundheran ingkang ngadeg gagah.[1] Para arkeolog precaya menawi monumen watu ikonik dipundamel watawis 2500 SM.[2] Wonten teori ingkang njlentrehaken menawi watu ingkang wiwitan dipundamel 2400-2200 SM, wonten ugi ingkang matur menawi watu menika sampun wonten ing taun 3000 SM.[2] Situs menika dipundhaftaraken dhateng UNESCO dados warisan donya ing taun 1986. Monumen donya menika dipungadhahi dening Crown lan dipunrumati dening Inggris Heritage, lan siti ingkang wonten ing mrika gadhahipun National Trust. Boten wonten cathetan ingkang nyebataken alesanipun Stonhenge dipunwangun. Sampun kathah teori ingkang dipun babaraken, ananging boten wonten konfirmasinipun. Teori kasebat kados stonhenge nggadhahi fungsi minangka panggenan kagem penyembuhan, panggenan sekarat, lan wonten ugi ingkang nggadhahi spekulasi bab astronomi. Mike Parker Pearson, ingkang mandhegani Proyek Stonehenge Riverside, nyatet menawi Stonehenge wonten gegayutanipun kaliyan pemakaman wonten ing peiode awal wiwit wontenipun Stonhenge. [3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Stonehenge World Heritage Site Management Plan". UNESCO: 18. July 2008.
  2. ^ a b "Dig pinpoints Stonehenge origins", BBC, 21 September 2008. diaksès tanggal 20 Juni 2011. 
  3. ^ (en)Schmid, Randolph E. (2008). "Study: Stonehenge was a burial site for centuries". Associated Press

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stonehenge&oldid=830803"