Sepur barang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Kereta batubara.jpg
Sepur batubara jurusan Bekasi - Cigading PP, pinuju mandheg ing stasiun Serpong

Sepur barang iku sepur sing dipigunakaké ngangkut barang (kargo), pupuk, asil tambang (pasir, watu, batubara utawa mineral), utawa sepur trailer sing dipigunakaké kanggo ngangkut peti kemas. Saliyané kuwi dipigunakaké gerbong mligi kanggo ngangkut kéwan, utawa tangki lenga utawa komodhitas cuwèr liyané (bahan kimia lsp).

Ana uga sepur trailer mligi kanggo ngangut tank lan perlengkapan militèr liyané (mriem, rudal lsp).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Kereta-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sepur_barang&oldid=830796"