Segara Sulu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Sulu
Map
Map
Koordinat 8°25′06″N 120°19′10″E / 8.41833°N 120.31944°E / 8.41833; 120.31944
Pulo ]

Segara Sulu yaiku segara kang kagolong gedhe kang dumunung ana ing Kulon-Wètan Filipina, kang kaspisah saka Segara China Kidul kang ana ing Kulon segara kanggo Palawan, lan saka Segara Sulawesi ing Kidul-Kulon yaiku Kapuloan Sulu. Borneo kang ana ing Kulon-Kidul lan Visayas ing Wètan-Lor. Segara Sulu ndhuweni pulo kang akeh kayata. Kepulauan Cuyo lan Cagayan de Sulu kaperang saka bagean provinsi Palawan lan Cagayan de Tawi-Tawilan Kapuloan Kura-kura yaiku bagean saka provinsi Tawi-Tawi. Segara Sulu uga didadekake panggonan utawa tlatah Taman Segara Nasional Karang Tubbataha, salah sijiné situa Warisan Dunia t.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Sulu&oldid=830549"