Segara Baltik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Baltik

Segara Baltik dumunung ing sisih wétan-lor bawana Eropah. Segara iki diwatesi déning semenanjung Skandinavia, tanah dharatan Eropah Tengah lan Wétan sarta Denmark. Perairanné mili menyang Kattegat lan Segara Lor ngliwati Öresund, Sabuk Gedhé lan Sabuk Cilik. Saliyané kuwi Segara Baltik dihubungaké menyang Segara Lor déning Terusan Kiel lan karo Segara Putih déning Terusan Segara Putih.

Jroning basa Jerman, segara iki disebut Ostsee sing sakbeneré duwé teges "Segara Wétan".

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Baltik&oldid=814669"