Segara Aru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Arafura
Segara Arafura - Lokasi
Lokasi
Map
Map
Koordinat 9°30′S 135°0′E / 9.5°S 135°E / -9.5; 135
Negara-negara Basin Australia, Indonésia, Papua Nugini
Pulo Pulo Aru, Pulo Croker, Pulo Goulburn, Pulo Howard
Peta Indonesia kang nuduhaké Segara Arafura ing sisih tengen ngisor.

Segara Arafura utawa Segara Arafuru utawa Segara Aru, iku tlatah perairan sing dumunung ing antara Australia lan Pulo Papua, ing Samudra Pasifik. Jembaré 650.000 km² lan pérangan paling jero 3,68 km.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Segara Arafura wewatesan karo Selat Torres lan Segara Koral ing sisih wétan, karo Teluk Carpentaria ing sisih kidul, karo Segara Timor ing sisih kulon lan Segara Bandha lan Segara Seram ing sisih lor-kulon. Segara iki dawanė 1,290 kilomèter (800 mil) lan ambané 560 kilomèter (350 mil). Jeroné wiwit 50-80 mèter (165-265 feet) lan tansaya mangulon tansaya jero. Segara iki dumunung ing dhangkalan Arafura, pérangan saka dhangkalan Sahul.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Aru&oldid=825535"