Scorpions (band)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Scorpions (band)

Latar wuri

Scorpions yaiku grup musik ngasta aliran musik hard rock inkang asale saka Hannover, Jerman, paling dikenal supadhos lagu-laguné "Rock You Like a Hurricane", "Wind of Change" lan "Still Loving You","Always Somewhere".[1]

"Wind of Change" iku salah sawijine lagu Scorpions ingkang nganut aliran ballads rock.[2] Lagu iki didamel nalika taun 1989 lan wonten ing sajroning album Crazy World. Lagu iki gadhah maksud nalika perubahan politik iing Eropa Timur rikala ambruké Tembok Berlin, munggahé kasarasan ing blok komunis (ingkang dibalés ambruké Uni Soviet), lan enggal Perang Dingin. Ing album Pure Instinct (1996) damel makarya bareng kaliyan artis Indonesia, Titiek Puspa lan James F. Sundah ingkang damel lagu "When You Came into My Life".

Scorpions nalika 2007

Scorpions rampung makarya nalika taun 2011.[3] Kayata ingkang disérat ing dalemé situs resmi, bakal dilajengi panggung terakhir panutup ing Candi Borobudur, Indonesia. [4] Album kaping akhir didamel lan dirilis Maret 2010 bebarengan kaliyan tur ageng. Uga iku Scorpions dadi band legendharis.[5]


Anggota[sunting | sunting sumber]

Bekas Anggota[sunting | sunting sumber]

  • Lothar Heimberg — bass, backing vocals (1965–1973)
  • Wolfgang Dziony — drums, percussion, backing vocals (1965–1973)
  • Karl-Heinz Vollmer – lead & rhythm guitars, backing vocals (1965–1970)
  • Michael Schenker — lead & rhythm guitars, backing vocals (1970–1973, 1978–1979)
  • Francis Buchholz — bass, backing vocals (1973–1983, 1984–1992)
  • Uli Jon Roth — lead & rhythm guitars, backing vocals, lead vocals on "Drifting Sun", "Fly to the Rainbow", "Dark Lady", "Sun in My Hand", "Hell Cat", "Polar Nights" (1973–1978)
  • Jürgen Rosenthal — drums, percussion, backing vocals (1973–1975)
  • Achim Kirschning — keyboards (1973–1974)
  • Rudy Lenners — drums, percussion (1975–1977)
  • Joe Wyman - drums, percussion (1977)
  • Herman Rarebell — drums, percussion, backing vocals (1977–1983, 1984–1995)
  • Ralph Rieckermann — bass, backing vocals (1993–2000, 2000–2003)
  • Curt Cress — drums, percussion (1996)
  • Ken Taylor — bass, backing vocals (2000)
  • Ingo Powitzer — bass, backing vocals (2004)

Riwayat Labuh[sunting | sunting sumber]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

[6]

[7]

Catethan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Scorpions_(band)&oldid=834818"