Satria Baja Hitam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Satria Baja Hitam RX
仮面ライダーBLACK RX
Kamen Rider BLACK RX
Format Tokusatsu
Sing gawé Shotaro Ishinomori
Paraga Tetsuo Kurata
Jun Koyamaki
Makoto Akatsuka
Eri Tsuruma
Rikiya Koyama
Megumi Ueno
Jo Onodera
Go Inoue
Shouko Imura
Maho Maruyama
Minoru Sawatari
Goro Naya (Swara)
Seizo Kato (Swara)
Hidekatsu Shibata (Swara)
Atsuko Takahata
Shozo Iizuka (Swara)
Toshimichi Takahashi (Swara)
Kazunori Arai (Swara)
Atsuo Mori (Swara)
Tetsuya Matsui
Masaki Terasoma (Swara)
Narator Issei Masamune
Sing gawé téma musik Eiji Kawamura, Tetsuji Hayashi
Lagu pambuka Kamen Rider BLACK RX déning Takayuki Miyauchi
Lagu panutup Dareka ga Kimi wo Aishiteru déning Takayuki Miyauchi
Komposer Eiji Kawamura
Negara Flag of Japan.svg Jepang
Gunggung épisode 47
Prodhuksi
Durasi 30 menit per èpisode
Parusahan prodhuksi Toei Company
Siaran
Saluran asli Flag of Japan.svg Mainichi Broadcasting System, TBS, Toei
Flag of Indonesia.svg RCTI
Tayang perdhana 23 Oktober 198824 September 1989

Satria Baja Hitam utawa judhul asliné Kamen Rider BLACK (仮面ライダーBLACK Kamen Raidā Burakku?) iku program acara sérial télévisi ciptaané Shotaro Ishinomori sing digawé déning Toei. Kamen Rider BLACK iku sérial Kamen Rider sing ka-8 saka sarangkéyan sérial Kamen Rider. Sérial sing kapérang saka 51 èpisode iki arupa asil prodhuksi bebarengan Mainichi Broadcasting System / TBS, lan disiyaraké ing Jepang wiwit tanggal 4 Oktober 1987 tekan tanggal 9 Oktober 1988. Ing Indonésia, program iki ditayangaké pisanan ing Indonésia déning RCTI nalika taun 1993 lan ditayangaké ulang déning Indosiar nalika taun 2004-2006[1] sing asring disingkat kanthi jeneng SBH.

Tetsuo Kurata, sing meranaké karakter utama BLACK, Kotaro Minami, uga nembangaké lagu pambuka sing judhulé Kamen Rider BLACK (仮面ライダーBLACK Kamen Raidā Burakku?, Judhul lagu sing jenengé padha karo sérial iki). Nuruti suksès ing BLACK, Kurata uga meranaké BLACK RX jroning Kamen Rider BLACK RX.

Karakter[sunting | sunting sumber]

Utama[sunting | sunting sumber]

  • Kotaro Minami / Kamen Rider BLACK (南 光太郎/仮面ライダーBLACK Minami Kōtarō/Kamen Raidā Burakku?)

Sekutu[sunting | sunting sumber]

  • Kyoko Akizuki (秋月 杏子 Akizuki Kyōko?)
    Adiné Nobuhiko
  • Katsumi Kida (紀田 克美 Kida Katsumi?)
    Kanca wadoné Nobuhiko
  • Yoichi Daimon (大門 洋一 Daimon Yōichi?)
    Sing nggawé Road Sector
  • Ryusuke Taki (滝 竜介 Taki Ryūsuke?)
    Agen Khusus saka Amerika, dadi paraga ngréwangi Kotaro ing sebagian episode.
  • Masaru Todo (東堂 勝 Tōdō Masaru?)
    Kakak kelasé Kotaro ing universitas, kang nduwé toko panggon kerjané Kyoko.

Gorgom[sunting | sunting sumber]

  • Darom (ダロム Daromu?) (episode 1-49)
  • Baraom (バラオム Baraomu?) (episode 1-46)
  • Bishium (ビシュム Bishumu?) (episode 1-45)
  • Birugenia (ビルゲニア Birugenia?) (episode 18-35)
  • Shadow Moon / Nobuhiko Akizuki (シャドームーン/秋月 信彦 Shadō Mūn/Akizuki Nobuhiko?)
    Mas angkat lan mungsuhé Kotaro. Paraga Shadow Moon, dhèwèké nggunakaké klambi saka waja serangga werna perak lan ireng lan nggawa Satan Saber.
  • Raja-raja Ciptaan (創世王 Sōsei Ō?) (episode 50-51)

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Satria_Baja_Hitam&oldid=832912"