SPQR

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Senatus Populusque Romanus

SPQR iku cekakan saka tembung Latin Senatus Populusque Romanus. Tegesé yaiku: "Senat lan Rakyat Roma."

Ukara iki katulis ing cagak-cagak legiun Roma lan jeneng resmi Republik Roma lan Kakaisaran Romawi. Ukara iki uga katulis ing lambang kutha Roma modern lan mulané uga katulis ing endi-endi, saka tutupan gorong-gorong nganti fasade gedhong-gedhong ing kutha.

Tutupan gorong-gorong Roma karo inskripsi SPQR

Akèh vèrsi sing dicaritakaké bab tegesé cekakan iki, miturut dhéklinasi (takrifan) "R"; Romanus ("Rakyat Roma") lan Romæ ("Rakyaté saka kutha Roma"). Anging sing umum dhéwé katulis ing cagak Trajan: Senatus Populusque Romanus, lan vèrsi iki sing akèh dhéwé dienggo.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=SPQR&oldid=804777"