Roh Moo-hyun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roh Moo-hyun
Roh Moo-hyun

Roh Moo-hyun, Oktober 2003.


Mangsa jabatan
25 Februari 2003 – 25 Februari 2008
Perdhana Mentri Goh Kun
Lee Hae Chan
Lee Hae Chan
Han Myeong-sook
Han Duck-soo
Pejabat sadurungé Kim Dae-jung
Pengganti Lee Myung-bak

Lair 1 September 1946
Gimhae, Gyeongsang Selatan, Korea Selatan
Tilar donya Cithakan:Tanggal kematian dan umur
Yangsan, Gyeongsang Selatan, Korea Selatan
Partai pulitik CRDP
YUP
UNDP
Pasangan Kwon Yang-sook
Agama Katolik Roma

Roh Moo-hyun (API: [no.mu.hjʌn]) (lair ing Gimhae, Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul, 1 September 1946 – tilar donya ing Yangsan, Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul, 23 Mei 2009 kanthi umur62 taun) iku Presiden Koréa Kidul ka-16. Dhèwèké njabat wiwit 25 Februari 2003 nganti 24 Februari 2008. Sadurungé terjun ing donya pulitik, Roh iku sawijining pengacara HAM.

Roh Moo-Hyun tiwas ing umur 62 taun sawisé terjun menyang jurang pegunungan mburi omahé ing désa Bongha. Dhèwèké tatu abot ing bagéan sirah lan dikirim menyang rumah sakit ing Busan watara jam 8:15 a.m. (23:15 GMT) lan dinyatakaké tilar donya watara jam 9:30 a.m. (00:30 GMT). Miturut pengacarané, Roh ninggalaké cathetan sing njarwakaké uripé "angèl" lan njaluk ngapura wis gawé sengsara wong akèh. Kapulisèn Koréa Kidul sabanjuré negasaké tiwasé Roh.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Kim Dae-jung
Presiden Korea Selatan
2003-2008
Diganti déning:
Lee Myung-bak


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roh_Moo-hyun&oldid=821227"