Hak asasi manungsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hak asasi manungsa utawa kerep dicekak dadi HAM kuwi hak-hak sing wis didarbèni manungsa wiwit lair lan minangka pawèwèh saka Pangèran. Dhasar-dhasar HAM kapacak jroning dhéklarasi kamardikan Amérika Sarékat (Declaration of Independence of USA) lan kapacak ing UUD 1945 Republik Indonésia, yakuwi ing pasal 27 ayat 1, pasal 28, pasal 29 ayat 2, pasal 30 ayat 1, lan pasal 31 ayat 1

Conto hak asasi manungsa (HAM):

  • Hak kanggo urip.
  • Hak kanggo nampa pendidikan.
  • Hak kanggo urip bebarengan kaya wong liya.
  • Hak kanggo nampa perlakuan sing padha.
  • Hak kanggo ngéntukaké pegawéyan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Informasi[sunting | sunting sumber]

Organisasi hak asasi manungsa[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hak_asasi_manungsa&oldid=815096"