Ray Tomlinson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ray Tomlinson

Ray Tomlinson yaiku penemu layang-e (electronic mail). [1]Ray Tomlinson lair ing New York, taun 1941. [1] Tomlinson entuk gelar doktor saka Massachussets Insatitute of Technology ing taun 1965. [1] Rong taun candhake dheweke nyambut gawe ing sawijining perusahaan teknologi komputer. [1] Layang-e kang wiwitan dikirim dening Tomlinson ing taun 1971. [1] Nanging layang-e mung bisa dikirim panganggo komputer kang isih ana ing saarea.[1] Banjur dheweke gawe panemon anyar.[1] Dheweke bisa ngirim pesen ing bedha komputer lumantar internet kanthi nggunakake tanda @ kanggo pratandha mesin panarima.[1] Mula alamat layang-e dipastekake ngandhut symbol @.[1] Tuladhane yaiku asti_ilna@yahoo.com. [1] Alamat layang-e kaperang dadi rong bageyan tuladhane asti_daipena minangka alamat panganggo. [1] Dene yahoo.com minangkan situs penyedia layanan. [1]

Situs layang-e tugase yaiku ngirimake layang-e marang layang-e liyane. [2]Akeh-akehe layanan iki gratis, ora perlu bayar nalika ngirim utawa nampa layang. [2] Ngenani simbol @ kuwi inisiatif saka Tomlinson minangka penemu layang-e.[2] Tomlinson milih symbol @ amarga mirip karo hurup a, kang minangka hurup wiwitan saka tembung address kang artine alamat.[2] Tomlinson nemokake konsep layang-e nalika dheweke nyambut gawe minangka programmer ing sawijining perusahaan teknologi komputer, lan nyiptakake program pengirim file kanthi aran Cypnet. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 217]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 218]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ray_Tomlinson&oldid=830623"