Réplikasi DNA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Replikasi DNA asifat semikonservatif, yaiku kaloro untai tunggal DNA tumindak minangka cithakan kanggo gawé untai-untai DNA anyar; kabèh untai tunggal cithakan tetep ana lan untai sing anyar digawé saka nukleotida-nukleotida.

Réplikasi DNA yaiku prosès panggandhaan molekul DNA untai dhobel. Ing sel, réplikasi DNA dumadi sadurungé panyigaran sel. Prokariota terus-terusan gawé réplikasi DNA. Ing eukariota, wektu dumadiné réplikasi DNA diatur banget, yaiku nalika fase S dhaur sel, sadurungé mitosis utawa meiosis I. Panggandhaan mau mupangataké enzim DNA polimerase sing mbantu pambentukan iketan antara nukleotida-nukleotida panyusun polimèr DNA. Prosès réplikasi DNA bisa uga dilakokaké in vitro sajroning prosès sing disebut réaksi berantai polimerase (PCR).

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Réplikasi_DNA&oldid=842853"