Pulo Simeulue

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Péta lokasi pulo Simeulue.

Pulo Simeulue utawa Simalur arupa pulo sing ana ing kulon Sumatra. Ana kurang luwih 150 km saka lepas panté kulon Aceh, uga arupa pulo pamaréntahan Kabupatèn Simeulue ing tengah Samudra Hindhia. Posisi géografisé kaisolasi saka dharatan utama.

Pulo iki misuwur kanthi asil cengkèhé. Pedunungé uga duwé profil kayadéné wong Nias, kanthi kulit kuning lan sipit kayadéné layaké wong Tionghoa lan duwé basa sing béda karo Aceh dharatan. Mèh kabèh pedunung kapuloan iki agamané Islam. Sawisé mangsa kaemasan cengkèh wiwit mudhun, sebagéan gedhé masarakat Simeulue wiwit pindhah menyang pakebonan sawit lan tanduran horikultura minangka mata pencarian sadina-dina.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Simeulue&oldid=834474"