Pulo Miyako

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo Miyako
[[Bahasa Jepang|Native name]]: (宮古島 Miyakojima?)

Foto udara Pulo Miyako saking arah kilen segara.
[[file:Cithakan:Location map Japan|275px|Pulo Miyako is located in Cithakan:Location map Japan]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; left: -Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungipx; top: -Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungipx; width: Cithakan:Location map Japanpx; font-size: Cithakan:Location map Japanpx; line-height: 0; z-index:100;" title="">[[File:Cithakan:Location map Japan|Cithakan:Location map JapanxCithakan:Location map Japanpx|Pulo Miyako|link=|alt={{{alt}}}]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">

Lokasi Pulo Miyako ing peta Jepang
Geography
Location Prefektur Okinawa
Coordinates 24°46′N 125°19′E / 24.767°N 125.317°E / 24.767; 125.317
Archipelago Kapuloan Miyako
Area 158,70 km2 (6.127 sq mi)
Highest elevation 115 m (377 ft)
Highest point Nakao
Country
Jepang
Demographics
Population  55,914 (as of 30 Oktober 2006)
Density 275,4 /km2 (7.133 /sq mi)
Lokasi Pulo Miyako lan Kutha Miyakojima ing peta Prefektur Okinawa

Pulo Miyako (宮古島? Jepang: Miyakojima; Miyako: Cithakan:Nihongo3; Okinawan: Cithakan:Nihongo3) inggih punika pulo ingkang agéng lan berpenduduk ingkang katah ing KePuloan Miyako, Prefektur Okinawa, Jepang. Pulo Miyako wontén ing ngandap administrasi Kota Miyakojima ingkang wilayahipun mbotén namung ngayuh Pulo Miyako, sanésipun ugi gangsal Pulo berpenghuni sanésipun .[1] (en) ["Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Diakses 2013-07-19.] </ref >

Geografi[sunting | sunting sumber]

Pulo Miyako manggen kintén-kintén 300 kilometres (190 mi) barat daya Pulo Okinawa utawi 400 kilometres (250 mi) sisih wétan Taipei, Taiwan.[2] Pulo Miyako inggih punika Pulo ingkang ombo nomor sékawan ing Prefektur Okinawa. Luas Pulo 15.870 square kilometres (6,130 sq mi).[3] Pulo punika berbentuk hampir segi tiga lan kabentuk saking batu kapur Ryukyu.Kaluputan sitat (pangutipan) Panutupan </ref> kélangan tag <ref>

[2]

[4]

[5]

}}

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng buku
  2. ^ a b "Miyakojima". Encyclopedia of Japan. (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-18. 
  3. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng buku_1
  4. ^ "宮古上布". Dijitaru Daijisen. (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-14. 
  5. ^ "宮古上布". Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika). (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-14. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Miyako&oldid=865336"