Provinsi San Luis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
San Luis
—  Provinsi  —

Flag
Pamaréntahan
 • Gubernur Alberto Rodríguez Saá
 • Senator Liliana Negre de Alonso, Adolfo Rodríguez Saá, Daniel Pérsico
Populasi (2001) 367.933
 • Kapadhetan 4,8/km2 (120/sq mi)
Demonym Puntano
ISO 3166 code AR
Website http://www.sanluis.gov.ar

San Luis (pangucapan basa Spanyol: [san ˈlwis]) yaiku sawijining provinsi ing Argentina kang manggon ing kulon tengah negara kuwi. Provinsi iki wewatesan ing iring lor karo La Rioja, ing iring kulon karo Córdoba, ing kidul karo Provinsi La Pampa, ing kulon karo Mendoza lan ing wetan segara karo San Juan.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Wilayah provinsi San Luis tau dianggo dening werna-werna kelompok etnis pribumi, kayata: suku bangsa Michilingüe, Calchaquíe, Ranquele, Puelche, lan Oehuenche.


Kutha-kutha penting[sunting | sunting sumber]


Panggenan-panggenan liya:

Wisata[sunting | sunting sumber]

  • Santa Rosa de Conlara
  • Taman Nasional Sierra de las Quijadas
  • Sierra de Comechingones (en Merlo)
  • Daerah perlindungan Flora dan Fauna
  • Embalse Potrero de los Funes
  • Valle de Conlara
  • Merlo
  • San José del Morro
  • La Toma
  • Quines
  • Lujan
  • San Francisco del Monte de Oro
  • Nogoli
  • Villa de La Quebrada
  • San Luis (ibu kota)
  • El Volcán
  • La Florida
  • El Trapiche
  • Balde
  • Carpintería

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Provinces of Argentina

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_San_Luis&oldid=837632"