Prefektur Fukuoka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prefektur Fukuoka

Cithakan:Infobox Prefektur Fukuoka

Prefektur Fukuoka (福岡県 Fukuoka-ken) inggih menika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Pulau Kyushu [1]. Ibu kotanipun menika Fukuoka.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wilayah Prefektur Fukuoka menika kalebet sapérangan provinsi ingkang rumiyin, inggih menika Chikugo, Chikuzen, lan Buzen.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur Fukuoka madep segara saking tigang arah, winatesan kalihan Prefektur Saga, Oita, lan Kumamoto sarta winatesan segara kalihan Prefektur Yamaguchi ing sebrang Selat Kanmon. Prefektur Fukuoka kagungan kutha paling ageng ing Kyushu, inggih menika Fukuoka lan Kitakyushu. Kathahipun wilayah industri ing Kyushu ugi mapan wonten ing prefektur menika. Prefektur menika ugi gadhah sapérangan pulo alit caket kalihan panté lèr Kyushu [2].

Kutha-kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing distrik.

Paggabungan[sunting | sunting sumber]

Pawiyaran Kurume[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 5 Februari 2005, Kutha Kitano ing Distrik Mii, Jojima lan Mizuma wonten ing Distrik Mizuma, sarta Tanushimaru ing Distrik Ukiha kagabung damel KuthaKurume.

Panggabungan Fukutsu[sunting | sunting sumber]

Tanggal 24 Januari 2005, Kutha Fukuma lan Tsuyazaki ing Distrik Munakata kagabung damel Kota Fukutsu.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha utami ing Prefektur Fukuoka dados salah satunggaling pusat industri ing Jepang ingkang nyangga kirang langkung 40% ékomoni ing Kyushu. Industri utaminipun menika kadosta otomotif, semikonduktor, lan logam. Ing sakiwa tengenipun Fukuoka lan Kitakyushu wonten wilayah ékonomi kapisah ingkang kadang kala dipunsebat "Fukuoka-Kitakyushu".

Universitas[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)
  2. ^ (id) Kyusu, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Prefektur Fukuoka ing Wikivoyage

Cithakan:Fukuoka

Cithakan:Jepang-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Fukuoka&oldid=836636"