Prasasti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prasasti N saking Copan, Honduras ingkang ngambaraken Raja K,ac Yipyaj Chan K'awill ing taun 1839

Prasasti punika, sedaya rupa seratan ingkang mboten katulis ing dluncang nanging wonten material ingkang atos. Kados ta séla, tembaga, lan sabanjuripun. Panemon prasasti ing sakepanggihan ngasilake situs arkéologi, dipun dadosake pratandha pungkasan ing mangsa jaman prasejarah, punika babagan sajroning sajarah kuna Indonésia kanthi masyarakat dèrèng sami tepang seratan, tumuju mangsa jaman sajarah ingkang sampun sami tepang kalian seratan. Èlmu ajar ingkang mbahas rupi-rupi babagan prasasti kasebut Epigrafi.


Kapurih Ugi Kersa Mriksani[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prasasti&oldid=869110"