Positron emisi tomografi (PET)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mesin PET/CT-Sistem 16-slice CT
Kasil saka Mesin PET/CT-Sistem 16-slice CT

Positron emisi tomografi asring dicekak dadi (PET) iku tèknik pancitraan jroning èlmu kedhokteran nuklir kang bisa ngasilaké gambar telung dhimènsi saka prosès fungsional jroning awak manungsa. Sistem nggolèki cahya gamma kang dipancaraké sacara ora langsung déning positron-emitting radionuklida (pelacak), dikenalaké jroning awak déning molekul-molekul biologis kang urip. Gambar telung dhimènsi diangkah kanggo nggolèki pérangan jroning awak, banjur dibangun déning analisis komputer. Jroning scanner modern, kanggo pancitraan telung dhimènsi kanthi pitulung CT Scan X-ray dilakoni ing pasièn jroning pamriksan ing alat utawa mesin kang padha.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]